brutálATOM

VERSENYKIÍRÁS
XI. BrutálATOM
IDŐPONT: 2024.09.14.
A VERSENY RENDEZŐJE:
ATOMERŐMŰ SPORTEGYESÜLET PAKS

 

A VERSENY FŐVÉDNÖKE

dr. Kovács Antal olimpiai bajnok, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, az Atomerőmű Sportegyesület elnöke


A VERSENY FŐTÁMOGATÓJA

MVM Paksi Atomerőmű Zrt.


INFORMÁCIÓ

Minden futó a versenyen saját felelősségére indul, ehhez a versenykiírásban foglalt feltételeket elfogadja. Aki hiányosan vagy nem megfelelően tölti ki a nevezési dokumentumot (valóságnak nem megfelelően), nem teljesíti a teljes távot, valamint a rajtszámát nem megfelelően hordja., kizárásra kerül.


VERSENYKÖZPONT

Nyitva tartás:
2024. szeptember 13. péntek: 16:00-18:00 kizárólag a rajtszámok átvétele lehetséges
2024. szeptember 14. szombat 07:00-16:00
Paks, Gesztenyés utca 2. Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnoka mellett felállított sátor


RAJT ÉS CÉL

2024. szeptember 14. szombat, Paks ASE Sportcsarnok mellett
GPS: N: 46 37.038 E: 18 50.133


TÁVOK/RAJT IDŐPONTOK

•    bemelegítés – 14:15-kor, 14:45-kor és 15:45-kor
•    BrutálATOM kölyök 1,5-2 km – 14:30-kor rajtol
•    BrutálATOM light 4-4,5 km – 15:00-kor rajtol
•    BrutálATOM classic 8-9 km – 16:00-kor rajtol
•    eredményhirdetés – 18:00-kor

Rövid leírás a távokról:

BrutálATOM classic

A 2024-es év tele lesz újdonsággal, ha nem hétköznapi futóversenyen szeretnél részt venni, akkor kötelező rajthoz állnod. Még csak a versenykiírást tanulmányozod, hogy mi lehet ez az őrület? Gondolatban már elképzelted, hogy megpróbálnád és a részese lennél… Hidd el magadról, meg tudod csinálni! Képes vagy rá! Tudod, hogy milyen brutális érzés lesz, amikor mindened tiszta sár, a mosolyod megcsillan és örökre beleég a versenyzők, nézők emlékezetébe? Vagy amikor több vizet öntesz ki a cipődből, mint amennyi az egész pályán megtalálható volt, vagy négykézláb, ártatlan tekintettel mászol ki a gödörből… Ha eddig a dombfutás a kedvenceid közé tartozott, de most könyörögve lépkedsz fel, hogy ez legyen az utolsó domb és eljön az a pont, amikor átértékeled, hogy mire is vállalkoztál.


BrutálATOM light

Ez a pálya azért light, mert távban rövidebb, de az akadályok leküzdése ugyanúgy fontos lesz. A fent említett gondolatok vonatkoznak erre a futamra is.

 

BrutálATOM kölyök

A gyerekek mérethetik meg magukat egy igazán izgalmas pályán, ahol átérezhetik a BrutálATOM nehézségeit, legyőzhetik önmagukat, küzdhetnek különböző akadályokon, valamint egy fergeteges élményben lehet részük.

 

ATOMbiztos, hogy rengeteg meglepetésben lesz részed! Neked annyi a feladatod, hogy nevezz és készülj! Ezekben a versenyszámokban mindenki saját felelősségére vesz részt,  a nevezéssel elfogadásra kerül az adatkezelési szabályzat és a versenyszabályzat is.
A kiskorúak, akik még nem töltötték be a 18. életévüket, csak szülői engedéllyel rajtolhatnak el, az ő rajtszámukat csak a szülő veheti át. A szülői beleegyező nyilatkozat e-mailben kiküldésre kerül, melyet kitöltve és aláírva a rajtszám átvételekor le kell adni.


KORHATÁR

Fordulópont minden táv esetén az adott év versenynapján szeptember 14.
•    BrutálATOM kölyök 2 km – 6-11 évesek,  (2013-2018 között születettek) díjazásban részesül az 1-3. helyezett külön lány – fiú kategória
•    BrutálATOM light 4-4,5 km – 12 évestől bárki (2012 vagy előbb születettek), de 12-15 éves korig csak ezen a pályán indulhatnak (2009-2012 között születettek) díjazásban részesül az 1-3. helyezett külön lány – fiú kategória
•    BrutálATOM classic 8-9 km – 16 évestől bárki (2008 vagy előbb születettek) díjazásban részesül az 1-3. helyezett külön lány – fiú kategória


NEVEZÉSI DÍJAK

Nevezési időszak               BrutálATOM kölyök                 BrutálATOM light                BrutálATOM classic
2024.02.29-ig                              2900 Ft                                        3200 Ft                                   4000 Ft
2024.03.31-ig                              3900 Ft                                        4200 Ft                                   5000 Ft
2024.05.31-ig                              5000 Ft                                        5100 Ft                                   6000 Ft
2024.07.31-ig                              7000 Ft                                        7200 Ft                                   7500 Ft
2024.09.03-ig                              8500 Ft                                        9000 Ft                                 10500 Ft
*2024.09.14-ig                          12500 Ft                                      13000 Ft                                 14500 Ft

*FIGYELEM!!! Online nevezés, helyszíni fizetés 2023.09.04-én 14:00-tól 2023.09.14-ig lehetséges. A nevezési rendszerbe ki kell választani az adott távot és véglegesíteni kell a nevezést, ezután a versenyközpontban a verseny napján szükséges rendezni a tartozást, csak utána lesz érvényes nevezésed, mellyel részt vehetsz a futóversenyen.

Előnevezés: 2024.09.03. éjfélig.


A befizetett nevezési díjat 2024. június 30-ig tudjuk visszafizetni.
A nevezés lemondásának menete: a nevezési rendszerben a „befizetett nevezési díjat átutalással visszakérem” funkció is választható. Az itt megadott bankszámlaszámra teljesítjük a befizetett nevezési díj visszautalását. Ezt követően a nevezés törlése elindítható. 2023. június 30. után a nevezési díj átruházására van csak lehetőség helyszínen.

A befizetett nevezési díjat 2024. június 30-ig tudja átadni, utána helyszíni módosítás lehetséges, az adott nevezési díj alapján. A nevezési díj átruházásának menete: a nevezési rendszerben a nevezési díj törlésének indításával a „befizetett nevezési díjat átadom másik nevezéshez” funkció kiválasztásával teheti meg, ez után a befizetett összegről kap egy kuponkódot, amelyet egy másik nevezésnél tud felhasználni az adott évben. 2023. június 30. után a nevezési díj átruházását csak helyszínen teheti meg, de muszáj, hogy érvényes nevezése legyen.

A NEVEZÉSI DÍJ TARTALMAZ

• Rajtcsomagot
• Egyedi befutó érmet
• Finisher pólót
• Chipes nettó időmérést
• Orvosi szolgálatot
• Masszázs és egyéb egészség megőrző szolgáltatások kipróbálása kapacitás függvényében


DÍJAZÁS

A kategóriák 1-3. helyezettjeit díjazzuk.


ÖLTÖZŐ

Kérünk mindenkit, hogy abban a ruházatban érkezzen, amiben a versenyen részt vesz. A ruhatárat a versenyközpont közelében alakítjuk ki, 7:30-tól 18:00-ig lesz niytva. A ruhatárban értékmegőrzést nem vállalunk! Öltözési és fürdési lehetőség a paksi Ürgemezei Strandon lesz. A versenyközpont közelében mellékhelyiségek kerülnek telepítésre.


MAGASSÁGI LIMIT

Az akadályok kialakítása, valamint a balesetveszély miatt 110 cm-nél alacsonyabbak a versenyen nem indulhatnak.


IDŐMÉRÉS

A rajtcsomagban egyszer használatos chipet fogsz kapni, mely csak ezen a versenyen mér neked időt! A chipet a bokára rögzíthető tépőzárral lehet hordani és így is kell a versenyen viselni. A chipet a célba érkezés után, a versenypálya elhagyása előtt kötelező leadni.


FRISSITÉS

A 8-9 km-es útvonalon egy helyszínen állítunk fel frissítőállomást, ahol az induló saját magát tudja frissíteni. Mindenkit meg szeretnénk kérni, hogy a poharakat a frissítőpont mellé kihelyezett szelektív hulladékgyűjtőbe dobja! A BrutálATOM kölyök és BrutálATOM light futamokon nincs frissítő!


EREDMÉNYEK

A távokról külön-külön eredménylista a versenyt követően lesz elérhető.


RÉSZVÉTELI SZABÁLYZAT

•    A versenyen az útvonal sajátosságai, valamit a fokozott balesetveszély miatt mindenki saját felelősségére vehet részt.
•    Azok a versenyzők rajthoz állhatnak, akik a versenykiírásban foglalt feltételeket és versenyszabályzatot betartják.
•    A versenyen szöges cipőben nem lehet indulni, ilyen cipő viselése azonnali kizárást von maga után! Kizárásra kerül az a személy is, aki nem a kijelölt útvonalon, nem a teljes távot teljesíti, illetve nem megfelelően tölti  ki a nevezést, nem a valóságnak megfelelő adatokkal és a chipet nem rendeltetésszerűen használja.
•    110 cm-nél alacsonyabbak az akadályok kialakítása miatt az eseményen nem vehetnek részt.
•    A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
•    Az Atomfutás és BrutálATOM szervezői fenntartják a program, az útvonal és rajtidőpont változtatás jogát.


FONTOS INFORMÁCIÓK

Amennyiben magas lesz a nevezők száma futamonként, akkor az indítás futamokban fog zajlani. A BrutálATOM pálya nagyon kis százalékban, de veszélyeket is rejthet. Mindenképpen győződj meg arról, hogy egészséges vagy, ha szükséges konzultálj orvosoddal. Mindenképpen felkészülten vegyél részt, mert az átlagosnál megterhelőbb igénybevételnek leszel kitéve a Brutálpályán! Betegen, sérülten, rossz közérzettel ne vegyél részt a versenyen! Ha  a teljesítés közben szokatlanul érzed magad, lassíts, állj meg, és ha kell, nyugodtan kérj segítséget! Figyelj a testedre, önmagadra!

 

  • ATOMfutás 2024

    2024. szeptemberében újra ATOMfutás, melyre elindult a nevezés, jelentős early bird kedvezményekkel!

Kövess minket!

Naprakész információk közösségi oldalainkon

  • ATOMfutás az Instagramon